Om företaget

K lundqvist Stockholm PNG.png

 

Eleganta produkter med en tidlös skandinavisk prägel, designat för hand till den trendiga kunden.
~ Established 2014 av Kristoffer Lundqvist ~

 

K. Lundqvist Stockholm är ett personligt varumärke med ledord där eleganta kollektioner omfamnar designer-varumärket. Sedan första lanseringsdagen, 2014, har varumärket vuxit sig till en stark aktör på marknaden känt för sin avskalade design med personliga dofter för alla.

Kristoffer Lundqvist som driver företaget arbetar fram egen design på ett konstärligt vis på alla kollektioner med egen personlig prägling. Designen på produkterna skissas från början till slut med en blyertspenna på ett tomt, vitt ark.

När en kollektion är klar arbetar vi med vårt fragrance house i Australien som vi tillsammans med, skapar unika ingredienser till doftsättningen samtliga doftserier.

Vår familj har idag vuxit makabert, och våra produkter finns hos återförsäljare i hela världen, med bas från Stockholms försäljningskontor.

* Vi har valt att inte ha egen online butik – då all försäljning går via våra återförsäljare.

 

THE STORY BEHIND THE SCENES

” Jag har alltid varit en arbetsmyra som strävat efter att dra alla strån till stacken utan att be om hjälp. Jag har kämpat mig upp för många uppförsbackar i min karriär, inte för att jag hade mindre kunskap än mina medarbetare, men för att visa att jag var rätt person på rätt plats.
Jag har en story to tell, som är bakgrunden till mitt företag. Jag vill bevisa att vägen till lycka att våga tro på sina drömmar. Att våga”


Ett doftljus av hopp tänds

Som rekryteringschef visade jag på enastående resultat i vår grupp, men med 2000-talets egenbyggda krav flåsande i nacken var jag aldrig nöjd. Att jag fick en magisk löneförhöjning gjorde mig inte stolt – tvärtom.

Jag blev stressad, för nu skulle jag vara tvungen att leverera större resultat än jag tidigare gjort.
Så var såklart inte fallet, utan det var bara den otydliga självbilden som gav mina tankar en puff i fel riktigt. Till den dagen, som faktiskt blev min räddning.
Jag tog slut. Reservtanken var slut och det fanns ingen bensinstation i närheten som kunde rädda mig! En panikångest föddes.

Jag vågar prata om den för att den inte skrämmer mig. Diagnosen blev istället min vän då jag fick order till sjukskrivning och låta min kropp, men allra minst mitt sinne vila ut. Det var den bästa vinsten och medicinen för mig, kanske till och med en räddning.

Med en kopp kaffe i handen i min centralt belägna lägenhet i Stockholm några kvällar efter ”bensinstoppet” kröp känslan av att göra en egen historia fram. Jag skulle komma tillbaka som Kristoffer igen, men denna gång på egen hand utan applåder från chefer för mina prestationer.
Jag hade inte skakat hand med ”the End” snarare bytt ut birollen till huvudpersonen i mitt egna liv. Saknaden inom mig var att skapa, styra min egen tid men allra minst ge utlopp för min energi i eget projekt. Det fick bära eller brista.

Jag sa upp mig från min tjänst som rekryteringschef och lämnade en trygg värld bakom mig för att skapa min dröm.

En kärleksfull romans – Från Mig till Dig

Varumärket blev till verklighet av anledningen att våga satsa på drömmen,
Loggan har jag skissat på egen hand utifrån känslan av vad den skulle förmedla.
Initialerna KL står för mitt namn Kristoffer Lundqvist
Stockholm symboliserar staden där drömmen blev född.
Cirkeln som ej är helt sluten och möts av en krona betyder att vi aldrig blir fulländade, men att vi kan styra våra liv oavsett vad vår bakgrund är, varav kronan blir mittpunkten.

Din dröm är betydelsefull- och du är unik oavsett hur du förvaltar den

~ Steg ett är att drömma
~ Steg två är att våga
~ Steg tre är att leva drömmen

 

Med Kärlek till Dig/

Kristoffer Lundqvist
kristoffer@klundqvist.com

 

Blogga med WordPress.com.